13 харчових звичок, які кардинально впливають на процес схуднення: поради для покращення ваших результатів.
Коли ви розробляєте план зниження ваги, зверніть увагу на здоровий спосіб життя, а не лише на миттєві результати. Постійні фізичні навантаження та уважний підхід до харчування можуть значно поліпшити ваші досягнення.
Контролюйте споживання алкоголю та їжі, адже це важливо для досягнення цілей, а також включайте корисні харчові звички у свій раціон, щоб підтримувати мотивацію. Як само наблизити себе до бажаних форм, розповіли в Eat This, Not That.
Порційно розкладіть їжу та розмістіть її в морозильнику.
Купуючи продукти в оптових кількостях, розділіть їх на зручні порції та одразу заморожуйте, щоб запобігти їх псуванню. Це дозволить вам краще контролювати споживання, адже заморожені продукти потрібно розморожувати перед використанням. Тому просто дотримуйтесь свого плану і розморожуйте лише одну порцію за раз.
Записуйте все, що споживаєте.
Ведіть харчовий щоденник, щоб отримати чітке уявлення про своє споживання. Таке конспектування допомагає бути більш свідомими та відповідальними, що може подвоїти результати схуднення. Крім того, ефективність цього методу доводять дослідження, які показують, що ті, хто регулярно фіксує свій раціон, втрачають вдвічі більше ваги.
Використовуйте олію та заправку з пляшки із розпилювачем
Слідкуйте за кількістю олії або заправки, які використовуєте, щоб уникнути непередбаченого переливу. Кожна столова ложка містить близько 100-120 калорій, а тому зменшення порції може суттєво знизити загальну калорійність страви.
Споживайте їжу повільніше, ніж звикли.
Спробуйте їсти повільніше, щоб поліпшити своє самопочуття і краще контролювати вагу. Це дозволить вам усвідомлено підходити до процесу харчування та уникати переїдання. Таке рішення може допомогти зменшити споживання калорій на 100 на день, що в підсумку може призвести до зниження ваги на 2-2,5 кг за місяць.
Заповніть половину тарілки паровими овочами, приправленими лимонним соком і пікантними спеціями.
Зниження ваги не обов'язково передбачає жертвування смаковими якостями. Фітонутрієнти, що містяться в овочах, активно протидіють запаленням і сприяють відчуттю насичення завдяки великій кількості клітковини. Ще одним способом підвищити смакові характеристики овочів є заміна шкідливих інгредієнтів на лимон і спеції, що робить їх не тільки смачними, але й корисними, при цьому залишаючи їх калорійність на низькому рівні.
Їжте улюблені страви
Не виключайте з раціону улюблені продукти, адже це важливо для відчуття насолоди. Це запобігає відчуттю обмеження і допомагає дотримуватися здорового харчування. Достатньо лише вживати їх у малих порціях, щоб підтримувати баланс.
Застосовуйте принцип "через один", коли споживаєте алкоголь.
Спробуйте зменшити калорійність харчування кілька днів на тиждень, а в дні, коли не дотримуєтеся обмежень, насолоджуйтеся своїми улюбленими стравами. Також рекомендується замість алкогольних напоїв обирати некалорійні варіанти, що дозволить зекономити калорії та уникнути швидкого сп'яніння. Це сприятиме кращому контролю апетиту і допоможе робити більш усвідомлений вибір у харчуванні.
Випивайте принаймні 350 мл води перед кожним прийомом їжі та між ними
Переплутування відчуттів спраги та голоду може внаслідок призвести до надмірного споживання калорій, тому важливо дотримуватися належного рівня гідратації. Спробуйте додати лимон у воду для покращення її смаку та прагніть споживати близько 3,7 літра води на день для чоловіків і приблизно 2,7 літра для жінок.
Промініть салат на інший обідній вибір.
Відкрийте для себе нові рецепти салатів, що поєднують не тільки овочі, а й джерела білків та корисних вуглеводів, щоб підвищити їхню поживну цінність. Це дозволить вам відчувати ситість і зменшить шанси на переїдання під час наступного прийому їжі. Крім того, такі салати допоможуть зменшити спокусу обирати шкідливі перекуси.
Додайте 20 грамів білка до кожного прийому їжі.
Включайте білок у свій раціон для відновлення клітин та стабілізації гормонів. Зокрема, білок засвоюється довше, що допомагає підтримувати відчуття ситості та рівень цукру в крові, знижуючи ризик переїдання.
Завжди готуйте свіжу зелень до кожної страви.
Зелень не тільки радує смакові рецептори, але й є справжнім джерелом користі. Вона містить невелику кількість калорій, але при цьому багата антиоксидантами та володіє протизапальними властивостями, що робить її відмінним варіантом для гарнірів або додатків до різних страв. Використання зелені в раціоні може значно знизити калорійність їжі і підтримати вас у процесі схуднення.
Потіште себе смачними делікатесами!
Коли виникає бажання поласувати чимось солоденьким або перекусити після не дуже поживного обіду, не відкладайте це на потім. Задовольнивши свої бажання відразу, ви зможете насолоджуватися їжею, не завдаючи шкоди своєму харчуванню.
Для солодкості додайте цейлонську корицю
Цейлонська кориця, або справжня кориця, має приємний солодкуватий смак і безпечні для здоров'я властивості. Вона може допомогти знизити рівень цукру в крові, холестерину і тригліцеридів, що сприяє контролю ваги. Додавайте її до смузі, йогурту, вівсянки, кави або випічки для отримання користі.
Раніше OBOZ.UA повідомляв, які звички можуть суттєво знизити ефективність ваших зусиль у процесі схуднення.