Чи варто додавати сіль до салату "Олів'є": навіть професіонали на кухні не завжди мають чітку відповідь на це питання.
Чи варто взагалі додавати сіль до салату "Олів'є"?
Відомо, що в приготуванні салату "Олів'є" можна використовувати як свіжі, так і мариновані огірки. Якщо ви не уявляєте цю страву без маринованих огірків, кулінари радять, що додаткове соління не є необхідним.
Якщо ви плануєте приготувати дієтичний варіант салату або просто віддаєте перевагу подавати цю страву з свіжими овочами, вам все ж знадобиться додати сіль.
Знову ж таки, сіль зовсім не потрібна, якщо, наприклад, замість вареної ковбаси ви додаєте до салату солону рибу. Всі вегетаріанські версії цього легендарного салату, знову ж таки, потребують солі, адже не містять солоних інгредієнтів.
Оптимально, коли ви додаєте сіль до овочів під час їх приготування. Іншими словами, сіль слід класти не в уже готові картоплю чи моркву, а безпосередньо у воду, в якій вони варяться.
Крім того, кухарі запевняють, що солити страву доцільніше в кінці процесу приготування, а не на його початковій стадії.
Звичайно, якщо ви забули це зробити, то сіль можна додати й у вже готовий салат. Але в такому разі краще брати сіль дрібного помолу, тоді її кристали швидше розчиняться.
Необхідно враховувати ще один важливий аспект: сіль має здатність викликати виділення соку в деяких продуктах. Тому, якщо переборщити з сіллю, салат може вийти надто водянистим.