Чому не рекомендується використовувати фольгу для запікання: потенційні ризики алюмінію для здоров'я.
Ми обожнюємо готувати овочі, м'ясо та інші продукти в духовці, і для цього часто використовуємо фольгу. Це дійсно поширений метод приготування різноманітних страв. Проте, з'ясувалося, що він не є найкращим варіантом з точки зору безпеки.
Суть в тому, що алюміній, з якого виготовляється фольга, вважається потужним нейротоксином, що має шкідливий вплив на наше здоров'я. У цій статті ми розглянемо, яким чином фольга може погіршувати ваше самопочуття.
Дивіться також Що їсти, щоб залишатись енергійним: небанальний, але доступний список продуктів для бадьорості
Вважається, що алюміній може мати нейротоксичний ефект, що означає, що він здатен викликати стан нервозності, депресивні настрої та зниження пам'яті.
Встановлено, що надмірний рівень алюмінію має зв'язок із змінами в легенях, утворенням каменів у нирках, а також порушенням обміну фосфору та кальцію.
- йдеться в дослідженні.
Яка кількість алюмінію міститься у фользі?
Під час запікання їжі у фользі в неї може потрапити приблизно 400 міліграмів алюмінію. Що більше, ми самі можемо ускладнити ситуацію. Кисле середовище, яке виникає внаслідок додавання лимонного соку, оцту або спецій, може сприяти підвищеній міграції алюмінію в їжу.
Дослідники підкреслили, що така кисла обстановка сприяє більшій абсорбції часток алюмінію в їжі.
Кисле середовище сприяє поглинанню їжі алюмінієм / Фото: unsplash
Важливо! Фахівці наголошують, що алюмінієву фольгу можна використовувати для пакування, але не для приготування їжі.