Чому досвідчені кухарі заморожують цибулю: секрет, що полегшить ваше життя - Hochu.ua


Багато людей знають, як неприємно ридати, коли нарізають цибулю. Це відбувається через сірчані сполуки, які вивільняються при пошкодженні клітин цибулини. Крім того, ми також ділитися порадами, як приготувати овочі для салату без використання варіння.

Не всі знають, але існує один простий спосіб, який допоможе вам нарізати цибулю без сліз. У виданні "Хочу" пояснюють, чому варто покласти цибулю у морозильну камеру.

Коли цибуля зазнає заморожування, її клітинна структура стає менш активною. Це призводить до того, що при її нарізанні виділяється менша кількість сірчистих сполук, які можуть викликати подразнення очей. Крім того, низька температура уповільнює випаровування цих сполук, що зменшує їхній рівень у повітрі.

Уважно видаліть лушпиння з цибулини. Розділіть її на половинки або четвертинки, в залежності від подальшого використання. Помістіть в морозильник на 15-20 хвилин.

Не розморожуйте цибулю перед тим, як її нарізати. Чим нижча температура, тим менше сліз ви викличете.

Незважаючи на всі хитрощі, повністю уникнути сліз під час нарізання цибулі може бути складно. Але трюк з морозилкою точно знизить дискомфорт. Також ми розповідали, навіщо насправді металева кліпса на ковбасі.

Related posts