Пшоняна каша в гарбузі: простий рецепт смачної страви з вражаючою подачею.


Що потрібно для пшоняної каші в гарбузі

Щоб приготувати пшоняну кашу в гарбузі, вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

Перш ніж почати, гарбуз слід ретельно промити, потім відрізати верхню частину та акуратно вийняти м’якоть і насіння, залишаючи близько 3 см стінок для формування "контейнера". Не варто знімати шкірку з гарбуза — вона допоможе зберегти форму м’якоті під час запікання.

Не слід викидати насіння — його можна використати для покращення смаку м'ясних страв, осінньої випічки, салатів або навіть напоїв. Просто промийте та висушіть насіння, перш ніж додавати.

Щоб отримати найкращу пропорцію інгредієнтів, гарбуз варто обирати невеликого розміру, такого, як справжній горщик або невелика глибока миска.

Не забудьте залишити кришку гарбузового горщика – її можна використати для накриття гарбуза під час випікання або запекти окремо, а потім накрити нею горщик при подачі страви.

У середину гарбуза слід покласти пшоно, родзинки та цукор. Проте, пшоно можна легко замінити на іншу улюблену крупу, таку як манка чи рис. Проте саме пшоняна каша в поєднанні з запеченим гарбузом найбільше відтворить смак гарбузової страви.

Родзинки можна попередньо пропарити, заливши окропом на 5-10 хвилин. Потім залийте крупу молоком, додайте масло і ретельно перемішайте інгредієнти.

Розігрійте духовку до температури 190 градусів. Викладіть гарбуз на деко, встелене пергаментом, і запікайте його протягом 40–80 хвилин. Якщо накрити гарбуз кришкою, процес приготування займе більше часу. Страву рекомендується подавати гарячою, змішуючи м'який гарбуз із кашею.

Related posts