Як веганство позначається на здоров'ї: жінка, яка три роки обходилася без м'яса, змінила свої погляди.
Спочатку Тауя відчувала себе прекрасно, адже за три роки їй вдалося скинути 20 кілограмів. Проте з часом її організм почав давати збій. Врешті-решт, жінці довелося вдаватися до прийому добавок, що містять магній, омегу та залізо, а також заповнювати нестачу вітамінів B, D і K.
47-річна Тауя з Монреаля (Канада) поділилася своїм досвідом, стверджуючи, що веганська дієта негативно вплинула на її здоров'я, викликавши проблеми, такі як авітаміноз та анемія. Жінка розповіла про це на своїй сторінці в TikTok, де її відео набрало сотні тисяч переглядів.
"Не всім підходить веганство", — попереджає Тауя, яка нещодавно знову почала вживати м'ясо після п'яти років на рослинній дієті.
У 2018 році жінка ухвалила рішення перейти на веганство, оскільки регулярно відчувала нудоту та здуття, які виникали після споживання м'яса. Її раціон складався переважно з овочів, фруктів і пасти. На початковому етапі вона почувалася відмінно і за три роки змогла скинути 20 кілограмів. Проте згодом її організм почав давати збій.
"Безліч людей відмовляється від м'яса, впевнені в тому, що це піде їм на користь. Проте, за її словами, вживання невідповідних овочів може бути не менш шкідливим."
За свідченнями екс-веганки, вживання картоплі призвело до виникнення шкірних проблем, включаючи екзему, свербіж та кропив'янку. У результаті їй довелося вдаватися до прийому добавок магнію, омеги та заліза, а також заповнювати нестачу вітамінів B, D і K.
У липні Тауї стало краще – вона вирішила слідувати дієті, що відповідає її першій групі крові. Це означало, що вона почала вживати більше м'яса, риби, овочів і фруктів, багатих на білки, при цьому зменшуючи споживання злаків та бобових.
"Провела аналіз свого харчування і з'ясувала, що більшість споживаних продуктів виявилися несумісними з моєю групою крові. Тому я вирішила знову включити м'ясо в раціон в серпні, і всього за місяць помітила значні зміни у своєму тілі. Мій настрій і поведінка суттєво покращилися – я стала більш оптимістично налаштованою," – поділилася жінка в інтерв'ю для журналу Newsweek.
До речі, незважаючи на те, що Тауя активно рекламує дієту, основану на групі крові, існує не так вже й багато наукових підтверджень її результативності.
Перш ніж вибрати певний режим харчування, неодмінно зверніться за порадою до лікаря.
Нагадаємо, що раніше у Фокусі повідомлялося про 29-річну Джоді Шоу з Телфорда (Англія), яка поділилася історією про те, як протягом двадцяти років її раціон складався лише з картоплі через розлад харчової поведінки.
Крім того, 65-річний Сокусекісай Ояма з Японії їсть локшину швидкого приготування принаймні раз на день вже понад три десятиліття. Чоловік полюбив цю страву ще під час навчання на інженера в токійському університеті Гунма.