Страва довгожителів: рецепт вегетаріанського гіроса з фалафелем.


Фалафель гірос - вегетаріанська страва середземноморської кухні. Вона поєднує в собі ароматний фалафель зі свіжими овочами та гострими соусами, загорнутими в м'яку піту.

Ця страва чудово підійде для будь-якої трапези впродовж дня.

Ось покроковий рецепт приготування фалафеля з гіросом від OBOZ.UA.

Список інгредієнтів

Для цього рецепта вам знадобиться:

Для фаршування скористайтеся:

Приготуємо суміш для фалафелів.

Злийте рідину з замоченого нуту і подрібніть його в кухонному комбайні до стану грубого фаршу. Додайте до нуту розчавлений часник, нарізану цибулю, петрушку, кмин, коріандр, а також сіль і перець. Продовжуйте подрібнювати, поки не отримаєте однорідну масу.

Якщо ваша суміш вийшла надто сухою для формування кульок або котлет, спробуйте додати столову ложку води, щоб вона краще трималася разом.

Готуємо та обсмажуємо фалафель.

Розігрійте олію в широкій каструлі на середньому вогні.

Поки олія розігрівається, з підготовленої суміші для фалафеля сформуйте маленькі кульки або плоскі котлети. Обсмажте їх до отримання апетитного золотисто-коричневого відтінку з усіх сторін, що займе приблизно 5 хвилин на кожну порцію.

Далі обережно дістаньте фалафель з олії та розкладіть його на паперових серветках, щоб зайве масло могло стекти.

Збираємо роли

Трохи підігрійте піту на сковороді або в мікрохвильовці, щоб вона стала гнучкою, але не пересохла. Щедро намажте кожен шматок грецьким йогуртом.

Розпочніть приготування, виклавши листя салату в якості основи. Далі додайте тоненькі скибочки огірка, помідора та червоної цибулі. Завершіть, розмістивши на кожному рулеті три-чотири фалафелі.

Фінальні деталі перед відправленням.

Обережно скрутіть рулет гіроса, щоб начинка не витекла. Для посилення смаку, перед тим, як загортати, полийте фалафелі грецьким йогуртом або соусом тахіні.

Раніше на OBOZ.UA ми ділилися рецептом вегетаріанського різотто з грибами.

Related posts