Потрібно всього 5 компонентів: простий спосіб приготування десерту крем-брюле.
Щоб приготувати цей десерт, вам знадобиться ще й паяльна лампа.
Шеф-кухар Равніт Гілл продемонструвала, як створити крем-брюле в умовах власної кухні. Для цього вам знадобляться тільки вершки з високим вмістом жиру, мангове пюре, цукор, лайм та яєчні жовтки, повідомляє видання Express.
"Він не вимагає багато зусиль і готується дуже швидко. Консервована м'якуш манго, або пюре, дійсно є хорошим інгредієнтом для забезпечення надії та радості, коли на вулиці трохи похмуро", - запевнила Гілл.
Спершу розігрійте духовку до температури 130 °C і поставте чайник на вогонь. Далі заповніть дно дека гарячою водою. У каструлі на повільному вогні нагрійте вершки, мангове пюре, 45 г цукру та сік лайма, помішуючи час від часу, поки не з’явиться пара.
Після чого у жароміцній мисці збийте два яєчні жовтки з іншими 45 г цукру до однорідної маси. Коли вершкова суміш закипить, влийте її до жовтків та збийте, аби об'єднати. Потім цю суміш вилийте у форму для випікання та поставте в духовку.
Далі налийте у форму для запікання стільки гарячої води, аби вона доходила до половини ботів форми. Випікайте 45 хвилин.
"Коли запіканка досягне готовності, на поверхні повинен бути заварний крем, а серединка повинна мати легку вібрацію, не виглядаючи при цьому сирою. Ви повинні мати можливість обережно доторкнутися до країв, і вони повинні бути ніжними на дотик," - зазначила Равніт Гілл.
Обережно дістаньте крем-брюле з духовки та залиште у гарячій воді на кілька хвилин перед тим, як виймати його з дека. Коли десерт трохи охолоне, можете поставити його у холодильник.
Після цього посипте поверхню двома столовими ложками цукру та обробіть її паяльною лампою, поки цукор не перетвориться на карамель. Залиште на 35 хвилин. Потім ви можете повторити цю процедуру і насолоджуватися смаком!
Кулінарна авторка Мері Беррі колись поділилася своїм рецептом шоколадного кексу. Цей смачний десерт можна приготувати без зайвих зусиль і стресу.
Професійна кухарка Нігелла Лоусон також розповіла про свій рецепт вишнево-мигдального пирога. Цей пиріг готується легко і має чудову ніжну текстуру та привабливий аромат.